Δραστηριότητες | Γενικά


Τώρα και στα Χανιά !!!

Ξεκίνησε το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα σύμφωνα με το μοντέλο του κλινικού ψυχολόγου Δρ. Τόμας Γκόρντον, το οποίο έχει πλέον αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας και το έχουν διδαχτεί πάνω από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες (www.gordonhellas.gr). Οι συμμετέχοντες διδάσκονται, με πρακτικό τρόπο, ένα σύνολο δεξιοτήτων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, καθώς και το πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να γνωρίζουν πότε και πώς θα τις χρησιμοποιούν. Αμέσως μετά την εκμάθηση και την εφαρμογή τους, οι δεξιότητες αυτές γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών επικοινωνιών τους σε όλες τις σχέσεις. Είναι απαραίτητα εργαλεία με τα οποία μπορούν ανά πάσα στιγμή είτε να γεφυρώσουν σχέσεις που είναι τεταμένες, είτε να προλάβουν τη δημιουργία εντάσεων στις σχέσεις τους είτε να μειώσουν τα προβλήματα σε άλλες διαπροσωπικές σχέσεις. Βοηθάει τους γονείς να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό περιβάλλον, που θα μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες των παιδιών να στραφούν στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, να εγκαταλείψουν το σχολείο, ή να επιδοθούν σε άλλες επικίνδυνες, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένες στη σημερινή κοινωνία, συμπεριφορές.

Τα Σεμινάρια Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα στοχεύουν να σας διδάξουν τη φιλοσοφία και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζονται για να ενδυναμώσετε και να βελτιώσετε την ποιότητα της σχέσης σας με τα παιδιά σας

 • Στα Σεμινάρια Αποτελεσματικού Γονέα θα μάθετε:

Δίδακτρα:

190€ για έναν γονέα

300€ για ζευγάρια

(συμπεριλαμβάνεται το απαραίτητο έντυπο υλικό* και ο ΦΠΑ)

(*) Το βιβλίο "Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα" και το εγχειρίδιο ασκήσεων Διάρκεια: Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά 30 ώρες και αποτελείται από 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Διάρκεια :

Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά 30 ώρες και αποτελείται από 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Πραγματοποιούνται τρεις κύκλοι το χρόνο, που αρχίζουν τον Οκτώβριο, Ιανουάριο και Απρίλιο, πρωί ή απόγευμα.

Τρεις ετήσιοι κύκλοι με έναρξη:

 • Αρχές Οκτωβρίου
 • Αρχές Ιανουαρίου
 • Αρχές Απριλίου

Νέος κύκλος για το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα ξεκινάει και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!!!

Το πρόγραμμα διδάσκεται αποκλειστικά από εκπαιδευτές πιστοποιημένους από τον Gordon Training International. Τα Σεμινάρια της Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα αποτελούνται από σύντομες διαλέξεις, επιδείξεις, ομαδικές και ατομικές εργασίες, εγχειρίδιο ασκήσεων, εναλλαγή ρόλων και συζητήσεις σε μικρές ομάδες.

Σε κάθε συμμετέχοντα δίδεται ένα σύνολο ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού, που περιλαμβάνει το βιβλίο της Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Γονέα, το αντίστοιχο εγχειρίδιο ασκήσεων και με το πέρας των σεμιναρίων, ένα αντίγραφο των Πιστεύω του Dr. Gordon και το πιστοποιητικό συμμετοχής.

 

Επίσης, ξεκίνησε και το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Δασκάλου, το οποίο παρουσιάστηκε από τον κλινικό ψυχολόγο Δρ. Τόμας Γκόρντον, όταν εκείνος κατανοώντας την αναλογία της σχέσης δασκάλου-μαθητή με τη σχέση γονέα-παιδιού, προσάρμοσε το επικοινωνιακό του μοντέλο έτσι ώστε να βοηθήσει τους δασκάλους να εξελίξουν τις δυνατότητές τους. Έκτοτε το έχουν διδαχτεί εκατοντάδες χιλιάδες δάσκαλοι σε όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία του Δρ. Γκόρντον για τη διαχείριση της σχολικής τάξης βασίζεται στην πεποίθηση ότι οι παραδοσιακές μέθοδοι της εξουσίας για την επιβολή της πειθαρχίας είναι μακροπρόθεσμα αναποτελεσματικές. Η τιμωρητική μέθοδος, εκτός του ότι δεν εγγυάται την εξάλειψη των «κακών συμπεριφορών», οδηγεί σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, όπως προβλήματα σχέσεων, εξέγερσης, αποξένωσης κ.λπ. Ο έπαινος και η ανταμοιβή είναι επίσης αναποτελεσματικά κίνητρα, αφού οι μαθητές είτε μαθαίνουν να εργάζονται για την αμοιβή και όχι για τη μάθηση, είτε αγνοούν επειδή νιώθουν ότι δεν τα αξίζουν.

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται, με πρακτικό τρόπο, ένα σύνολο δεξιοτήτων επικοινωνίας και επίλυσης συγκρούσεων, καθώς και το πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να γνωρίζουν πότε και πώς θα τις χρησιμοποιούν. Το σεμινάριο εφοδιάζει τους δασκάλους με τις βασικές δεξιότητες επικοινωνίας για να αναπτύξουν όχι μόνο αρμονικές σχέσεις με τους μαθητές τους, έτσι ώστε να μειώσουν τις συγκρούσεις και να αποκτήσουν ποιοτικό χρόνο πραγματικής διδασκαλίας- μάθησης, αλλά και με τους συναδέλφους τους, τη διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς των μαθητών και τη δική τους οικογένεια.

 • Στα Σεμινάρια Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Δασκάλου θα μάθετε:
  • Πώς να μιλάτε ώστε οι μαθητές να σας ακούνε.
  • Πώς να θεσπίζετε τους κανόνες της τάξης έτσι ώστε να μην αναγκάζεστε να κοπιάζετε για την επιβολή τους.
  • Πώς να χειρίζεστε τα ζητήματα πειθαρχίας έτσι ώστε να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας χωρίς να θίγετε την αυτοεκτίμηση του μαθητή.
  • Πώς να αποφύγετε τα προβλήματα της επιτρεπτικότητας και ταυτόχρονα πώς οι τάξεις σας να γίνονται πιο δημιουργικές και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών.
  • Πώς να επιλύετε τις συγκρούσεις με τρόπο που να νιώθετε και εσείς και οι μαθητές σας ικανοποιημένοι με τις λύσεις.


Πως θα ωφεληθείτε εσείς:

  • Θα βιώνετε λιγότερη ένταση και θα απολαμβάνετε τη διαδικασία διδασκαλίας-μάθησης.
  • Οι μαθητές θα σας σέβονται, θα σας εκτιμούν και θα ενδιαφέρονται για τις ανάγκες σας.
  • Θα έχετε λιγότερες αναστατώσεις και συγκρούσεις στην τάξη.
  • Θα αντιμετωπίζετε λιγότερα προβλήματα πειθαρχίας.


Πως θα ωφεληθούν οι μαθητές:

Δίδακτρα:

190€

(συμπεριλαμβάνεται το απαραίτητο έντυπο υλικό* και ο ΦΠΑ)

(*) Το βιβλίο "Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Δασκάλου" και το εγχειρίδιο ασκήσεων

Διάρκεια:

Το σεμινάριο διαρκεί συνολικά 30 ώρες και αποτελείται από 10 τρίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις. Πραγματοποιούνται τρεις κύκλοι το χρόνο, που αρχίζουν τον Οκτώβριο, Ιανουάριο και Απρίλιο, πρωί ή απόγευμα.

Τρεις ετήσιοι κύκλοι με έναρξη:

 • Αρχές Οκτωβρίου
 • Αρχές Ιανουαρίου
 • Αρχές Απριλίου

Νέος κύκλος για το Σεμινάριο Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Δασκάλου ξεκινάει και οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!!!

Το πρόγραμμα διδάσκεται αποκλειστικά από εκπαιδευτές πιστοποιημένους από τον Gordon Training International. Τα Σεμινάρια της Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Δασκάλου αποτελούνται από σύντομες διαλέξεις, επιδείξεις, ομαδικές και ατομικές εργασίες, εγχειρίδιο ασκήσεων, εναλλαγή ρόλων και συζητήσεις σε μικρές ομάδες.

Σε κάθε συμμετέχοντα δίδεται ένα σύνολο ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού, που περιλαμβάνει το βιβλίο της Εκπαίδευσης Αποτελεσματικού Δασκάλου, το αντίστοιχο εγχειρίδιο ασκήσεων και με το πέρας των σεμιναρίων, ένα αντίγραφο των Πιστεύω του Dr. Gordon και το πιστοποιητικό συμμετοχής.

Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια και Υπεύθυνη των Σεμιναρίων Παπαδομαρκετάκη Έλενα, Ψυχολόγος